Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Слепени Сладки»Ароматни слепени сладки с мармалад

Ароматни слепени сладки с мармалад

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Ароматни слепени сладки с мармалад
Снимка: Марияна
1 / 7
07/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Вадете бурканче от най-любимото си сладко - днес ще лепим сладки и обещаваме, че много ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 2/3 ч.ч.
  • мед - 2/3 ч.ч.
  • маргарин - 2/3 ч.ч. или масло
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • яйца - 2 бр.
  • шипков мармалад - ½ бурканче
  • брашно - за набрашняване на плота
  • джинджифил - 4 ч.л. микс с канела, индийско орехче, анасон, кардамон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка разбиваме яйцата с вилица много добре.

Пресяваме брашното със сито. Добавяме бакпулвера и содата и объркваме, за да се смесят добре. Правим си кладенче по средата в брашното и слагаме двете разбити яйца.

Прибавяме маргарин с масло - 2/3 ч.ч. и 2/3 ч.ч. разтопен мед. Най-накрая слагаме 4 ч.л. подправки микс за сладки. Объркваме с ръка всичко.

Омесваме добре тестото. Прехвърляме го върху плота, който сме набрашнили. Доомесваме го, поема си цялото брашно, не е нужно повече /в началото ни прилича като че ли няма да поеме, но се събира/.

Разточваме си с точилка тестото и режем с формички за сладки. Остатъка пак омесваме и оформяме на топка и разточваме. Режем с формички.

И така до свършване на тестото. Редим в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние сладките. Получават се 3 големи тави със сладки.

Печем меденките 10 мин в предварително загрята на 180°C фурна.

Вадим ги, като са готови, с шпатулка и оставяме да поизстинат.

Лепим ги две по две с шипков мармалад.

Веднага стават за ядене - ароматни и вкусни.

Хапваме нашите слепени сладки в компанията кафе.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: