Пълнени чушки в млечен сос

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
27/07/2016
"Пълнени чушки всички сме хапвали, но толкова вкусни пълнени чушки с млечен сос не бяхме опитвали, честно "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо53 075
  • Преглеждания за месеца556
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете каймата. Добавете лука и моркова. След като се позапържат, добавете ориза и доматеното пюре. Прибавете подправките и налейте вода. Разрежете чушките на две половинки. След като плънката е почти готова и водата е поизвряла ги напълнете.

Наредете ги в тава, върху всяка чушка сложете по два резена домати. Налейте вода и печете на 200 градуса за 30-35минути. Извадете ги и поръсете с кашкавал. Върнете за няколко минути във фурната. Разбийте яйцата с млякото и брашното.

Налейте от течността в която са се пекли чушките (ако не е достатъчно, налейте още). Загрейте на котлона и варете около 10 минути. Добавете сол и черен пипер на вкус. Сервирайте чушките върху соса.

Дълбок алуминиев тиган с незалепващо покритие 26см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок алуминиев тиган с незалепващо покритие 26см.
36.40 лв.
Виж ››

Дълбокият тиган винаги улеснява готвенето, а когато е с незалепващо покритие, това го прави незаменим помощник. Този алуминиев тиган е точно такъв - позволява готвене на различни ястия, има удобна дръжка за съхранение и пренасяне. Удобството да имаш тиган с незалепващо покритие - просто няма друго такова!

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Erhan
Erhan
06.06.2020 11:11
Браво.
0
0