Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки в млечен сос

Пълнени чушки в млечен сос

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пълнени чушки в млечен сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Пълнени чушки всички сме хапвали, но толкова вкусни пълнени чушки с млечен сос не бяхме опитвали, честно"

Необходими Продукти

  • чушки - 6 бр.
  • кайма - 300 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л
  • ориз - 130 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
  • домати - 2 - 3 бр.
  • кашкавал - 150 г
  • за соса
  • кисело мляко - 400 г
  • брашно - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете каймата. Добавете лука и моркова. След като се позапържат, добавете ориза и доматеното пюре. Прибавете подправките и налейте вода.

Разрежете чушките на две половинки. След като плънката е почти готова и водата е поизвряла ги напълнете.

Наредете ги в тава, върху всяка чушка сложете по два резена домати.

Налейте вода и печете на 200 градуса за 30-35 минути. Извадете ги и поръсете с кашкавал. Върнете за няколко минути във фурната. Разбийте яйцата с млякото и брашното.

Налейте от течността, в която са се пекли чушките (ако не е достатъчно, налейте още).

Загрейте на котлона и варете около 10 минути. Добавете сол и черен пипер на вкус.

Сервирайте пълнените чушки върху соса.

Пълнените чушки в млечен сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Birgul
Birgul
Браво.
06.06.2020 11:11