Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Слепени сладки»Бишкотени сладки с портокалов крем

Бишкотени сладки с портокалов крем

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Бишкотени сладки с портокалов крем
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
32 мин.
Порции
18
"Как ще ги оформите, зависи само от вашето въображение, а дали ще ги опазите от лакомниците - едва ли"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 50 г
  • нишесте - 50 г
  • ванилия - 2 бр. (0.2 г)
  • за крема
  • пудинг - 1 бр. портокал (около 40 г)
  • сметана - 150 мл
  • есенция - портокал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците и ги разбийте с половината захар. С останалата половина разбийте жълтъците и ги прибавете към белтъците.

Постепенно добавете към сместа пресятото брашно и нишесте, като бъркате с шпатула внимателно. Добавете ванилиите.

Изсипете сместа в пош с кръгъл накрайник.

Застелете тава с хартия за печене и шприцовайте кръгчета на разстояние.

Печете на 180 градуса, около 10-12 минути (не ги препичайте много).

Оставете да се охладят. Направете пудинга според указанието на опаковката. Изсипете го студена тавичка, покрийте го със стреч фолио и оставете да се охлади. Разбийте сметаната добре. В купата на миксера сипете пудинга и разбъркайте.

Добавете сметаната на етапи, докато се усвои (не прекалявайте с бъркането) и есенцията.

Сипете крем в пош със звездовиден накрайник и шпицовайте от крема върху половината сладки.

Покрийте с друга сладка отгоре и украсете с шоколад.

Предварително си бях направила кръгчета (5 см) от обратната страна на хартията, за ориентир.

Вие може да направите слепените сладки с големина каквато пожелаете.

Бишкотените сладки с портокалов крем са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: