Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени мезета»Картофени бомбички с топено сирене

Картофени бомбички с топено сирене

Картофени бомбички с топено сирене
Снимка: цветослава киркова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Поднесете тези страхотни бомбички с чеснов сос и се насладете на вкуса"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • лук - 1/2 глава
  • яйца - 1 бр. за сместа
  • копър
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • топено сирене - 70 г за пълнежа
  • за панировката
  • яйца - 2 бр.
  • царевично брашно - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, обелват се и се намачкват на пюре с помощта на вилица, добавя се яйцето, подправките, нарязания на дребно кромид, магданоз и копър.

С мокри ръце се оформят малки кюфтенца, в средата на всяко кюфтенце се слага по парченце топено сирене.

Разбиват се яйцата с малко сол. Кюфтенцата се потапят първо в яйце, след това във брашно и накрая пак в яйце.

Пържат се в загрято олио, и се отцеждат върху кухненска хартия. Поднесете със сос по избор. Аз поднесох с домашен сос Тартар, може и с чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: