Еклери с ванилов крем и шоколад

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1252
205
139
6
27/07/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо580
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете млякото със водата, маслото и захарта. Оставете да заври и изсипете наведнъж брашното. Бъркайте енергично, докато започне да се отделя от съда. Свалете от котлона и оставете леко да се охлади.

След това прибавете яйцата едно по едно, като след всяко разбърквате добре. Напълнете сместа в пош със звездовиден накрайник. Застелете хартия в подходяща тава.

Шприцовайте розички на разстояние една от друга. Печете на 180 градуса около 20-25 минути, като не отваряте фурната. След като се изпекат, леко открехнете вратата на печката и ги оставете да изстинат вътре.

Пригответе крема според указанието. Към него прибавете разбитата сметана и разбъркайте добре.С получения крем напълнете изстиналите еклери. Разтопете шоколадите и ги украсете.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мария
Мария
08.10.2019 21:00
Изглеждат страхотно
0
0