Мини парфе с горски плодове

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
28/07/2016
"Плодовите мини парфета са перфектните летни десерти, с които с чиста съвест може да попрекалите!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 799
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете млякото и сметаната. Прибавете желатина, предварително накиснат в 50 мл студена вода и след това разтопен на водна баня. Разбъркайте добре.

Сложете блата в ринг и леко го сиропирайте със захарен сироп. Изсипете една част от крема, поръсете с плодовете и ги покрийте с останалия крем.

Оставете в хладилника за 3-4часа. Извадете и отгоре изсипете ягодовата фарситура.

Върнете обратно в хладилника. На следващия ден свалете ринга, облепете парфето с филирани бадеми и отгоре поръсете с настърган шоколад.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Румяна
Румяна
18.05.2017 09:43
Чудесно предложение! Но как се прави най-горния слой?
0
0
Албена Асенова
Аз съвсем леко сиропирам блата на парфетата.
1
0
Добринка Петкова
Да,и аз малко го сиропирам.
0
0
Веселина Константинова
Парфетата са ми слабост! Това е страхотно предложение!
1
0