Ванилови рохлички

Ванилови рохлички
Снимка: Антоанета Чуканска
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Най-обичаме да ходим на гости на хора, които ни посрещат с домашно приготвени сладки, като тези ванилови рохлички!"

Необходими Продукти

  • нишесте - 60 г натурално
  • брашно - 190 г
  • ванилия - 1 бр.
  • жълтъци - 3 бр.
  • масло - 200 г
  • лешници - 125 г смлени (може бадеми, орехи, аз ги правя само с лешници)
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти се смесват и се получава лепкаво на пипане тесто, което се оставя за два-три часа в хладилника.

След това с ръка се оформят пръчици. които се подвиват на буквата С, печат се в предварително загрята фурна на 180 градуса към 10 минути до леко порозовяване.

Чакам да се охладят и ги овалвам в пудра захар, за тази цел приготвяме 100 г пудра и 4 ванилии.

Това са най-вкусните рохлички, които съм хапвала, имаше няколко натрошени, но се ядват като форма и на вкус станаха перфектни!

Да ви сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: