Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Мариновано свинско месо на скара

Мариновано свинско месо на скара

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"На бас на една бутилка вино, че не сте опитвали толкова сочно и ароматно свинско месце"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • горчица - 1 - 2 к.л.
  • соев сос - 6 с.л.
  • черен пипер
  • унисос - 1 - 2 сс.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме свинското месо, подсушаваме, нарязваме на парчета и начукваме леко. Слагаме в тавичка и поръсваме с черен пипер на вкус. Намазваме леко с пасиран чесън.

В отделна купичка смесваме зехтин, мед, горчица, соев сос, унисос и с получената марината намазваме месото (с кухненска силиконова четка става по-лесно). Ако остане марината наливаме в тавичката.

Завиваме тавичката с фолио и оставяме на хладно за 1 час в хладилника. След това се изпичат на нагрята скара от двете страни, като обръщаме няколко пъти .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария Божилова
Мария Божилова
Маринатата е интересна и вкусна, омекотява месото.Препоръчвам.
06.05.2020 11:44