Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Мариновано свинско месо с картофи на фурна

Мариновано свинско месо с картофи на фурна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Мариновано свинско месо с картофи на фурна
Снимка: Мария Симова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Свинско с картофи - най-приготвяното ястие, което има верни почитатели навсякъде"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг от плешка
  • картофи - 1 кг малки и пресни
  • зехтин - 2 с.л.
  • марината за месото
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 5 с.л.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • черен пипер - 7 - 8 бр. на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си маринатата, като в купа смесите натрошените дафинови листа, счуканите скилидки чесън и зърната черен пипер.

Добавете сол на вкус и зехтина, разбъркайте и оваляйте парчетата месо (а то може да е едно) в нея и поставете купата покрита с капак в хладилник, за не по малко от 1 час.

През това време почистете картофите и ги поставете цели във вряща подсолена вода. След като заврят, варите за 7-8 минути.

След като се поохладят, прецедете добре и ги поставете в тава с капак, налейте им равномерно зехтина.

Поставете месото в средата на тавата, заедно с маринатата, покрийте тавата с капака и я поставете в предварително нагрята на 220 градуса фурна.

Печете свинското за 80 минути, като през последните 30 минути премахнете капака на тавата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария Божилова
Мария Божилова
Превъзходна рецепта.Маринатата е много точна.Препоръчвам.
26.04.2020 14:45