Начин на приготвяне
Пригответе си маринатата, като в купа смесите натрошените дафинови листа, счуканите скилидки чесън и зърната черен пипер.
Добавете сол на вкус и зехтина, разбъркайте и оваляйте парчетата месо (а то може да е едно) в нея и поставете купата покрита с капак в хладилник, за не по малко от 1 час.
През това време почистете картофите и ги поставете цели във вряща подсолена вода. След като заврят, варите за 7-8 минути.
След като се поохладят, прецедете добре и ги поставете в тава с капак, налейте им равномерно зехтина.
Поставете месото в средата на тавата, заедно с маринатата, покрийте тавата с капака и я поставете в предварително нагрята на 220 градуса фурна.
Печете свинското за 80 минути, като през последните 30 минути премахнете капака на тавата.
Коментари