Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Хапки»Ароматни панирани хапки от пиле

Ароматни панирани хапки от пиле

Ароматни панирани хапки от пиле
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Дори и бирата ви не си е мечтала за толкова вкусно мезе"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 кг цели
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • магданоз - 5 стръка
  • черен пипер - няколко зърна
  • чесън - 1 скилидка
  • къри
  • чубрица
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • галета - 2 - 3 с.л.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • сусам
  • соев сос
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките бутчета. Наливаме вода и слагаме на котлона. Като кипне водата, изливаме и наливаме нова чиста вода. При бутчетата добавяме цял почистен морков, цяла глава лук- белена, пет стръка зелен магданоз, скилидка чесън и няколко зрънца черен пипер.

Варим бутчетата докато се сварят, но внимаваме да не ги преварим. Изваждаме от бульона да се отцедят (бульона от варенето може да прецедим и да използваме като готвим супа или манджа).

Пилешките бутчета обезкостяваме и нарязваме на хапки. Поръсваме с къри и чубрица на вкус.

Овалваме добре в смес от галета, царевично и пшеничено брашно, а после и в разбитите яйца. Поръсваме със сусам и изпържваме. Поднасяме хапките полети със соев сос на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: