Гъста бобена супа с пилешки гърди

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435747
29/07/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо146
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките гърди и подсушаваме добре .Изпържваме ги добре в олио до златисто. Изваждаме от мазнината и оставяме в съд с капак на топло. Обелваме и пасираме скилидките чесън.

Измиваме, белим и нарязваме на ситно целината. Задушаваме чесъна и целината в мазнината от пържене на пилешкото месо.Изсипваме боба и царевицата в голяма цедка и отцеждаме от водата.

Когато са добре отцедени ги прибавяме в тенджерата. Наливаме 800 мл топла вода и прибавяме кубче зеленчуков бульон. Ръсваме черен пипер на вкус. Варим супата около 15 минути.

Пилешкото месо нарязваме на филийки, прибавяме в супата и леко загряваме . Измиваме магданоза и при сервиране на супата украсяваме с листенца магданоз всяка порция.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар