Начин на приготвяне
Поставя се вода около /2 литра/ на котлон да заври с малко сол. След като водата заври, се оставя почистен и измит лапад. Вари се 3-5 минути.
Лападът се отцежда и нарязва на ситно. Морковите, лукът и скилидките чесън се нарязват на ситно и се поставят в олиото с малко вода, да се задушат. Дивият чесън се прибавя и когато зеленчуците поомекнат, се добавя лападът, оризът, червеният пипер, джодженът, девесила и горещата вода.
Прибавят се и предварително измитият и почистен ориз. Когато оризът е сварен, се отстранява пролетната супа от котлона и се прави застройка.
В купа се разбиват яйцата с киселото мляко, черен пипер и лимонтузу се разбъркват до еднородна смес.
Постепенно се добавя част от бульона на супата от лапад и се разбива добре.
Отстранява се тенджерата от котлона и се добавя застройката на тънка струя, като се бърка непрекъснато. Лападената супа се посолява след застройката на вкус.
Вижте още как да консервирате лапад или за по-лесно - как да съхраните правилно лапад.
Коментари