Пиле в зеле

Пиле в зеле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
125 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • зеле - 1 бр.
  • бекон - 250 г
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • хляб - 1 филийка
  • прясно мляко - 1 каф.чашка
  • яйца - 3 бр.
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • сланина - 150 г
  • бяло вино - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилето и сваряваме. Готовото пиле охлаждаме и обезкостяваме. Нарязваме месото на много ситни парченца. Слагаме в купа и прибавяме настърганата глава лук, нарязаните на малки кубчета бекон, пасираната скилидка чесън, филийката хляб, напоена в прясно мляко, разбитите яйца.

Подправяме със сол, нарязан магданоз и черен пипер на вкус и разбъркваме. Почистваме зелето, ако има повехнали листа, изрязваме кочана и поставяме в голяма тенджера с вода и малко лимонена киселина да се вари, докато листата омекнат. След това изваждаме и отцеждаме. Отделяме внимателно листата.

Взимаме зелево листо отгоре разстиламе равномерно от плънката, слагаме листо и отново от плънката и така приблизително 4 листа. Навиваме всички на руло, като подпъхваме краищата, за да не излиза плънката и завиваме като сарми. Завързваме с конец. Така правим и с останалите листа и плънка.

В огнеупорен съд слагаме пласт от тънки ивици сланина. Отгоре нареждаме зелевите рула, едно до друго. Върху всяко слагаме резенчета сланина. Наливаме малко олио, малко вода и виното. Слагаме капака и поставяме във фурната. Включваме на 200 г и печем ястието докато остане с много малко сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: