Начин на приготвяне
Измиваме пилето и сваряваме. Готовото пиле охлаждаме и обезкостяваме. Нарязваме месото на много ситни парченца. Слагаме в купа и прибавяме настърганата глава лук, нарязаните на малки кубчета бекон, пасираната скилидка чесън, филийката хляб, напоена в прясно мляко, разбитите яйца.
Подправяме със сол, нарязан магданоз и черен пипер на вкус и разбъркваме. Почистваме зелето, ако има повехнали листа, изрязваме кочана и поставяме в голяма тенджера с вода и малко лимонена киселина да се вари, докато листата омекнат. След това изваждаме и отцеждаме. Отделяме внимателно листата.
Взимаме зелево листо отгоре разстиламе равномерно от плънката, слагаме листо и отново от плънката и така приблизително 4 листа. Навиваме всички на руло, като подпъхваме краищата, за да не излиза плънката и завиваме като сарми. Завързваме с конец. Така правим и с останалите листа и плънка.
В огнеупорен съд слагаме пласт от тънки ивици сланина. Отгоре нареждаме зелевите рула, едно до друго. Върху всяко слагаме резенчета сланина. Наливаме малко олио, малко вода и виното. Слагаме капака и поставяме във фурната. Включваме на 200 г и печем ястието докато остане с много малко сос.