Начин на приготвяне
Празът и чесънът за плънката се нарязват на ситно, а морковът се настъргва. Зеленчуците се запържват в маслото и когато омекнат леко, се овкусяват с кимиона, сол и черен пипер. Добавяме ориза, а след това и бульона. Добавяме настърганата ябълка и оставяме да поомекне за кратко. Разбъркваме.
Плънката се сваля от огъня и след като поизстине, с нея пълним пилето, което преди това овкусяваме със сол и черен пипер. Зашива се. Чесънът се скълцва наситно и се запържва с наситнения лук в сгорещено олио.
Овкусява се с индийско орехче и дафинов лист. Слагаме и зелето, нарязано на едро. Поръсваме с лют пипер и оставяме да се запържи, докато омекне. Зелето се изсипва в тава и отгоре се слага пълненото пиле.
Налива се пилешкият бульон и ястието се запича в загрята фурна на 180 градуса около час и половина.