Пълнено пиле върху зеле

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117613961
Пълнено пиле върху зеле
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
170 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пиле - 1 цяло
  • сол
  • черен пипер на вкус
  • за плънката
  • ориз - 100 г
  • моркови - 1 бр.
  • праз - половин стрък
  • кимион - 1/2 ч.л
  • чесън - скилидка
  • ябълки - 1 зелена
  • бульон - 200 мл пилешки
  • масло - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • за киселото зеле
  • кисело зеле - 1 кг
  • бульон - 500 мл пилешки
  • лук - 1 глава червен
  • чесън - 1 скилидка
  • олио - 2 с.л
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л. лют
  • индийско орехче - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът и чесънът за плънката се нарязват на ситно, а морковът се настъргва. Зеленчуците се запържват в маслото и когато омекнат леко, се овкусяват с кимиона, сол и черен пипер. Добавяме ориза, а след това и бульона. Добавяме настърганата ябълка и оставяме да поомекне за кратко. Разбъркваме.

Плънката се сваля от огъня и след като поизстине, с нея пълним пилето, което преди това овкусяваме със сол и черен пипер. Зашива се. Чесънът се скълцва наситно и се запържва с наситнения лук в сгорещено олио.

Овкусява се с индийско орехче и дафинов лист. Слагаме и зелето, нарязано на едро. Поръсваме с лют пипер и оставяме да се запържи, докато омекне. Зелето се изсипва в тава и отгоре се слага пълненото пиле.

Налива се пилешкият бульон и ястието се запича в загрята фурна на 180 градуса около час и половина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: