Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени кюфтета»Панирани картофи с кайма-Мафрум

Панирани картофи с кайма-Мафрум

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Панирани картофи с кайма-Мафрум
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Мафрум - по-вкусно от пържени картофи и кюфтета, взети заедно, че и двойно повече бира пият"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр.
  • кайма - 300 г
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • канела - 1 щипка
  • сол
  • лют пипер
  • за панировката
  • яйца - 2 бр.
  • брашно
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на кръгове с дебелина 5 мм. Всеки кръг разрежете на две, но не до края. Посолете ги и пригответе плънката.

Омесете каймата с нарязания на ситно лук и подправките. Вземете едно кръгче и леко го разтворете.

Сложете 1 ч.л. от плънката. Леко притиснете, за да се запечата.

Потопете ги първо в брашно, после в яйцата и изпържете картофените кюфтета до златисто.

Панираните картофи с кайма-Мафрум са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Tzveta Spassova
Tzveta Spassova
Рецептата е лично моя
22.11.2018 09:17