Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Панирани картофи в сос

Панирани картофи в сос

Панирани картофи в сос
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 5
29/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ще ни наглеждате ли панираните картофи, докато изтичаме за още бира?"

Необходими Продукти

  • картофи - 700 г
  • бульон - 300 мл (пилешки)
  • магданоз
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • За панировката
  • яйца
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на дебели колела. Поръсете ги леко с черен пипер и сол.

Оваляйте ги в брашно и ги потопете в разбити яйца. Изпържете ги до златисто, но не до готовност. Прехвърлете ги в широк съд.

В саханче да кратко счукайте чесъна и магданоза. Сложете сместа върху картофите и залейте с бульона.

Варете на слаб огън около 15 минути под капак. Махнете капака и оставете да покъкри още малко докато останат на сос.

Внимателно ги извадете в чиния и залейте със соса.

Панираните картофи в сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йозлям Кадирова
Йозлям Кадирова
Изглежда вкусно, определено ще пробвам.
02.06.2018 10:45