Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Панирани пълнени картофи

Панирани пълнени картофи

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Панирани пълнени картофи
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Толкова ще ви харесат, че една порция въобще няма да ви стигне! И да не забравите да дадете един лайк за автора на този страхотна рецепта"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 - 600 г
  • лук - 1 глава
  • шунка - 150 г
  • масло - 1 с.л.
  • черен пипер
  • чили - на прах
  • кашкавал - 50 г
  • зелен лук
  • магданоз
  • за панировка
  • брашно - 2 - 3.с.л.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в подсолена вода. Охладете, обелете и ги разрежете на две.

Издълбайте ги внимателно. Вътрешността нарежете на кубчета.

Нарежете лука и шунката и ги запържете в маслото.

Оставете да се охлади и към тях прибавете настъргания кашкавал, зеления лук и магданоза.

Прибавете и издълбаното от картофите.Разбъркайте добре. Напълнете половинките картофи с получената плънка. Слепете ги две по две.

Оваляйте ги в брашно, яйце и пак в брашно. Изпържете пълнените картофи във фритюрник до златисто.

Картофите е добре да са средно големи, за да има повече място за плънката.

Панираните пълнени картофи са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: