Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пълнена зелка със свинско

Пълнена зелка със свинско

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пълнена зелка със свинско2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
10
"Тази рецепта идвадихме от тефтера на мама специално за вас"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 зелка
  • свинско месо - 500 г
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • лют пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете свинското. Към него прибавете нарязаните лук и праз. Добавете двата вида пипер и чубрицата.

Сложете киселото зеле в тава. Внимателно започнете да разлиствате листата. Отстранете средната част.

Слагайте от плънката във всеки лист и го завивайте като сарма. Така направете цялата зелката, като оставите външните листа без плънка.

С тях обвийте пълнените листа. Сипете вода и я покрийте с фолио.

Печете на 180 градуса около 2 часа. Към края свалете фолиото и допечете.

Пълнената зелка със свинско е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: