Начин на приготвяне
Приготвяме сосовете, като за този от кайма, първо смесваме каймата с малко вода. В зехтин - 3-4 с.л., добавяме каймата, почистени и нарязани на ситно лук и моркови.
Запържваме, като разбъркваме, докато каймата си промени цвета. Добавяме нарязаните домати, черен пипер и къри на вкус. Варим кратко, да не изври много от течността. /Соса трябва да е по-течен/. Сваляме от котлона.
Приготвяме другия сос, като в 3 с.л. краве масло запържваме малко настърган лук, 3 с.л. брашно и черен пипер. Наливаме прясно мляко, посоляваме и варим до готовност. При необходимост може да долеем вода.
Когато сосовете са готови, подреждаме запеканката . В намазана с мазнина тавичка подреждаме ред кори за лазаня. Покриваме със сос от каймата, отново кори и сос, като последният ред е от кори. Поливаме отгоре белия сос и печем до готовност, като малко преди да извадим от фурната, покриваме с парчета кашкавал и допичаме.