Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Запеканки»Вкусна запеканка с кори за лазаня и сосове

Вкусна запеканка с кори за лазаня и сосове

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Вкусна запеканка с кори за лазаня и сосове
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
30/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Можем да покажем на италианците това-онова в кухнята - например как да направят вкусна запеканка с кори за лазаня и сосове"

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г
  • домати - 3 ч.ч. от консерва
  • кори - за лазаня
  • зехтин
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • черен пипер
  • къри
  • прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - краве, малко
  • сол
  • кашкавал - 200 - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме сосовете, като за този от кайма, първо смесваме каймата с малко вода. В зехтин - 3-4 с.л., добавяме каймата, почистени и нарязани на ситно лук и моркови.

Запържваме, като разбъркваме, докато каймата си промени цвета. Добавяме нарязаните домати, черен пипер и къри на вкус. Варим кратко, да не изври много от течността. /Соса трябва да е по-течен/. Сваляме от котлона.

Приготвяме другия сос, като в 3 с.л. краве масло запържваме малко настърган лук, 3 с.л. брашно и черен пипер. Наливаме прясно мляко, посоляваме и варим до готовност. При необходимост може да долеем вода.

Когато сосовете са готови, подреждаме запеканката . В намазана с мазнина тавичка подреждаме ред кори за лазаня. Покриваме със сос от каймата, отново кори и сос, като последният ред е от кори. Поливаме отгоре белия сос и печем до готовност, като малко преди да извадим от фурната, покриваме с парчета кашкавал и допичаме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: