Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Вкусни питки на грил тиган

Вкусни питки на грил тиган

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Вкусни питки на грил тиган
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
30/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Содени питки на грил тиган - едно предложение, от което веднага ще се възползваме"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 кофичка
  • яйца - 3 бр. пресни
  • сода бикарбонат - 2 к.л.
  • оцет - 1 к.л.
  • брашно
  • масло - краве
  • за гарниране
  • сирене
  • зелен лук
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме кисело мляко от една млечна кофичка /400 г/. Прибавяме содата за хляб и оцета.

Разбъркваме и когато млякото шупне, прибавяме разбитите яйца. Прибавяме брашно, колкото поеме и замесваме тесто, което оставяме на стайна температура за 15 минути завито, да не хваща коричка.

От тестото правим топки, които разточваме върху набрашнена повърхност. Загряваме грил тиган, намазваме леко с мазнина и опичаме питките, като обръщаме от двете страни.

Веднага като свалим питките от тигана, намазваме с краве масло. Поднасяме със сирене и пера зелен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: