Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми с листа от цвекло

Сарми с листа от цвекло

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Сарми с листа от цвекло
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Надяваме се, че сте си приготвили по-големи чинии, защото ви гарантираме, че една обикновена порция никак няма да ви стигне"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 12 бр. листа
  • кайма - 500 г
  • ориз - 150 г
  • лук - 1 гл.
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • за заливка
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте листа в подсолена вряща вода за 3-4 минути. Оставете да се охладят.

Запържете лука, моркова и ориза. Добавете каймата, доматеното пюре и подправките.

Завийте листата с плънка и ги подредете в тава. Поръсете с олио и налейте вода.Печете на 200 градуса около 35-40 минути.

Извадете и залейте с разбитите яйца, киселото мляко и брашното.

Върнете обратно за още 15 минути. Сервирайте сармите с лъжица кисело мляко.

Сармите с листа от цвекло са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Добринка Петкова
Добринка Петкова
Това е листно цвекло(трябваше да го спомена в рецептата,ако може да се поправи).То не прави глави,различава се от червеното.Майка ми си донесе семена от Италия ,там много го използват .Стават наистина вкусни сарми,пък и е хубаво човек да разнообрази малко.
30.07.2016 16:17
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Ако имам листа, бих опитала да направя тази интересна рецепта.
По руската тв в здравното предаване "Здорово жить" Елена Малишева каза, че листата руснаците ги изхвърлят или хранят животните, а по хипермаркетите ни го предлагат като манголд доста скъпо.
30.07.2016 16:07