Начин на приготвяне
Бланширайте листа в подсолена вряща вода за 3-4 минути. Оставете да се охладят.
Запържете лука, моркова и ориза. Добавете каймата, доматеното пюре и подправките.
Завийте листата с плънка и ги подредете в тава. Поръсете с олио и налейте вода.Печете на 200 градуса около 35-40 минути.
Извадете и залейте с разбитите яйца, киселото мляко и брашното.
Върнете обратно за още 15 минути. Сервирайте сармите с лъжица кисело мляко.
Сармите с листа от цвекло са много вкусни.
Коментари
По руската тв в здравното предаване "Здорово жить" Елена Малишева каза, че листата руснаците ги изхвърлят или хранят животните, а по хипермаркетите ни го предлагат като манголд доста скъпо.