Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта и добавете малко от брашното с бакпулвера, мазнината, захарта, солта и останалото брашно.
Постепенно долейте и прясното мляко, като разбивате с тел. Бъркането не трябва да е дълго - щом продуктите се хомогенизират, спрете да бъркате.
Загрейте тефлонов тиган, леко намазнен, и сипвайте по черпак от сместа. Не разстилайте палачинките.
Щом станат на леки шупли отгоре, се обръщат. Гарнирайте палачинките със сладка или солена плънка по избор.
P.S. За да не стават на шупли, печете американските палачинки на по-слаб котлон!
Ако обичаш палачинки, освен класическите американски палачинки, опитай и тези разкошни бананови палачинки за отличен старт на деня.
Коментари
снимката,страхотна рецепта за начинаещи в занаята
Опитът ми показва, че колкото по-малко се бърка (с миксер) готовата смес, толкова по-пухкави стават.
1. Може да започнете разбиването на продуктите с миксер до момента, когато се слага и останалото брашно. Тогава трябва с бъркалка или лъжица, защото става много тежко за миксер. Като се добави и прясното мляко, може пак да се продължи с миксера, за да стане сместа гладка.
2. При пържене трябва в тигана да има постоянно олио. Аз ползвах тефлонов и реших да не слагам много олио, за да не станат мазни палачинките, но започват да загарят и затова прибавях мазнина на всяка 2-ра палачинка някъде.
Добър апетит! :)