Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка с течен шоколад

Питка с течен шоколад

Питка с течен шоколад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Когато се чудите с какво да гарнирате питата - шоколадът винаги е добра идея"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 к.л.
  • олио - 5 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • мая - 1 пакет, суха
  • брашно - 500 г
  • течен шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесва се маята, захарта, солта и брашното. Отделно се разбиват яйцата, като се отделя един жълтък за намазване.

Смесват се със сухите съставки и брашното и замесваме средно меко тесто. Оставя се да втаса за 30 минути. Разделя се на три части.

Двете да са по-големи, третата е малка - тя е за средата. Първата част се разточва на кръгла кора и нарязваме на 8 триъгълника.

Върху всеки се поставя течен шоколад и се навива на кифли. Нареждат се по стените на тавата предварително, намазана с мазнина.

Второто тесто се разточва на правоъгълник, намазва се с темен шоколад и се навива на руло.

Нарязва се на дебели филии и се нареждат в средата. Малкото топче е за центъра на питката.

Оставя се да се отпусне оформеното тесто и се намазва с разбит с малко олио жълтък.

Поръсваме сусам. Печем питката в загрята фурна на 180 градуса до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: