Начин на приготвяне
Смесва се маята, захарта, солта и брашното. Отделно се разбиват яйцата, като се отделя един жълтък за намазване.
Смесват се със сухите съставки и брашното и замесваме средно меко тесто. Оставя се да втаса за 30 минути. Разделя се на три части.
Двете да са по-големи, третата е малка - тя е за средата. Първата част се разточва на кръгла кора и нарязваме на 8 триъгълника.
Върху всеки се поставя течен шоколад и се навива на кифли. Нареждат се по стените на тавата предварително, намазана с мазнина.
Второто тесто се разточва на правоъгълник, намазва се с темен шоколад и се навива на руло.
Нарязва се на дебели филии и се нареждат в средата. Малкото топче е за центъра на питката.
Оставя се да се отпусне оформеното тесто и се намазва с разбит с малко олио жълтък.
Поръсваме сусам. Печем питката в загрята фурна на 180 градуса до златисто.