Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Печено свинско с ориз и зелева чорба

Печено свинско с ориз и зелева чорба

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Печено свинско с ориз и зелева чорба1 / 2
31/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • ориз - 200 г
  • мас - 1/2 ч.ч.
  • зелев сок - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото измиваме и нарязваме на порции. Запържваме леко в мазнината, посоляваме и задушаваме на тих огън докато омекне, като от време на време се сипваме по малко вода.

Прибавяме две чаени чаши топла вода и когато водата заври се слага оризът.

След 15 минути ястието се изсипва в тавичка, поръсва се с черния пипер и се запича във фурната. Изважда се, залива се със зелевия сок и се покрива с кърпа, за да се задуши оризът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: