Пържоли със зелева чорба

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пържоли със зелева чорба1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско месо - котлети - 1, 5 кг.
  • лук - 5 - 6 глави
  • моркови - 4 - 5 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • бахар
  • сол
  • олио
  • кетчуп - 2 с.л.
  • вода - топла 1/2 ч.ч.
  • зелев сок - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите от свинско се запържват от двете страни до зачервяване.

Изваждат се и в същата мазнина се запържват лука нарязан на полумесеци, морковите на кръгчета и скилидките чесън. Отново се прибавят свинските пържоли, дафиновия лист, черния пипер, бахара, сол, кетчупа или доматите.

Налива се водата и зелевия сок. Ври на слаб огън около 1 час.

Пържолите се сервират с пухкаво картофено пюре и залети със соса.

Пържоли със зелева чорба - интересен начин да приготвите любимите пържолки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: