Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия в зелева чорба

Скумрия в зелева чорба

Marto_86Marto_86
Новак
281094
Скумрия в зелева чорба1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
22 мин.
Общо
52 мин.
Порции
4
"Винаги се радваме на рецептите със скумрия, защото вкусът на тази риба ни е много, много любим"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр. едра
  • зелева чорба - 2 л за мариноване
  • целина - 1/2 глава настъргана
  • домати от консерва - 1/2 буркан
  • лимонена кора - от 1 лимон
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка - 2 ч.л.
  • олио - 3с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчиствате скумриите от главите и вътрешностите (гледайте да са едри по 700-750 г).

Изчистените риби се заливат с зелева чорба в плакет, така че да се покрият, и се оставят за 15-20 часа.

След това се оставят да се отцедят и се прави смес от половин буркан домати, настърганата целина, настърганата кора на един лимон, черен пипер 1 ч.л. и мащерка 2 ч.л.

Рибата се поставя в тава и се намазва добре със сместа, като гледате да има възможно най-много в коренчетата.

На дъното на тавата се сипват 2-3 с.л. олио и 150 мл вода.

Пече рибата на фурна се на 200°C 18-20 мин.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: