Соленки от бутер тесто

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5819114426
31/07/2016
"Уникално вкусни соленки - при това се приготвят толкова лесно и бързо, че нямаме търпение да споделим рецептата с вас "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 467
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстелете единия лист от бутер тестото на плота, на който ще работите. Подредете листовете шунка върху тестото, без да се застъпват.

Отгоре посипете с предварително настъргания кашкавал. Навийте от по-тясната страна на тестото руло до средата на листа.

Направете същото и от другата страна, докато двете рула се съберат по средата. Завийте рулото в фолио за свежо съхранение и го приберете в камерата на хладилника или във фризера да стегне, за да се реже по-лесно.

Разстелете другия лист тесто. Посипете го с пармезан и риган. Навийте го на руло. Завийте го в свежо фолио и също го приберете във фризера да стегне.

Можете да оформите и розички, като нарежете лист бутер тесто на тънки ленти около 2 см. дебели. Поставете върху лентите бутер тесто, лист шунка който е по-широк тестото.

Навийте на колелце или розичка. При готовност нарежете двете рула на около 1 см дебели кръгчета и подредете в тава, застлана с хартия за печене.

Изпечете в предварително загрята фурна на 180 C за около 15-20 мин. или до приятно златист цвят.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар