Начин на приготвяне
Разстелете единия лист от бутер тестото на плота, на който ще работите. Подредете листовете шунка върху тестото, без да се застъпват.
Отгоре посипете с предварително настъргания кашкавал. Навийте от по-тясната страна на тестото руло до средата на листа.
Направете същото и от другата страна, докато двете рула се съберат по средата. Завийте рулото в фолио за свежо съхранение и го приберете в камерата на хладилника или във фризера да стегне, за да се реже по-лесно.
Разстелете другия лист тесто. Посипете го с пармезан и риган. Навийте го на руло. Завийте го в свежо фолио и също го приберете във фризера да стегне.
Можете да оформите и розички, като нарежете лист бутер тесто на тънки ленти около 2 см. дебели. Поставете върху лентите бутер тесто, лист шунка който е по-широк тестото.
Навийте на колелце или розичка. При готовност нарежете двете рула на около 1 см дебели кръгчета и подредете в тава, застлана с хартия за печене.
Изпечете соленките в предварително загрята фурна на 180 C за около 15-20 мин. или до приятно златист цвят.
Соленките от бутер тесто са много вкусни.