Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Соленки»Соленки от бутер тесто

Соленки от бутер тесто

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Соленки от бутер тесто
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
05/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
40
"Уникално вкусни соленки - при това се приготвят толкова лесно и бързо, че нямаме търпение да споделим рецептата с вас"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 800 г
  • шунка - 200 гр варено - пушена на много тънки листчета
  • кашкавал - 150 г
  • пармезан - 80 г
  • риган - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстелете единия лист от бутер тестото на плота, на който ще работите. Подредете листовете шунка върху тестото, без да се застъпват.

Отгоре посипете с предварително настъргания кашкавал. Навийте от по-тясната страна на тестото руло до средата на листа.

Направете същото и от другата страна, докато двете рула се съберат по средата. Завийте рулото в фолио за свежо съхранение и го приберете в камерата на хладилника или във фризера да стегне, за да се реже по-лесно.

Разстелете другия лист тесто. Посипете го с пармезан и риган. Навийте го на руло. Завийте го в свежо фолио и също го приберете във фризера да стегне.

Можете да оформите и розички, като нарежете лист бутер тесто на тънки ленти около 2 см. дебели. Поставете върху лентите бутер тесто, лист шунка който е по-широк тестото.

Навийте на колелце или розичка. При готовност нарежете двете рула на около 1 см дебели кръгчета и подредете в тава, застлана с хартия за печене.

Изпечете соленките в предварително загрята фурна на 180 C за около 15-20 мин. или до приятно златист цвят.

Соленките от бутер тесто са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: