Начин на приготвяне
Белим картофите, измиваме и сваряваме в посолена вода. Когато са готови, изваждаме от водата и отцеждаме добре.
В купа намачкваме картофите или настъргваме и прибавяме краве масло 1-2 супени лъжици и сол на вкус. Разбъркваме да се получи хомогенно тесто.
Слагаме в торбичка и оставяме в хладилника. През това време правим обувки и ръце, очички от черните маслини.
Нарязваме зелените маслини за очила. Нарязваме парченца стъбла от пресен магданоз. От шунката изрязваме необходимите части за гащеризончета.
Изваждаме картофите от хладилника и с ръце оформяме миньончета. Слагаме очи, очила , обувки и ръце от маслините.
Дръжките магданоз за коси и от шунката правим дрехите. Подреждаме в чиния, а край тях кръгчета краставички.
Коментари