Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Карамелизирано Филе Миньон

Карамелизирано Филе Миньон

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Карамелизирано Филе Миньон1 / 2
14/08/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Филе Миньон, поднесено с вкусен карамелен сос - това се казва щастие в чиния"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 900 г филе
  • мед - 5 с.л. течен
  • черен пипер - 1/2 с.л. на зърна
  • соев сос - 50 мл.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Соевият сос и меда се смесват и се прибавя смачканите с нож зърна черен пипер.

Сложете филето в тава, полейте с маринатата и ги овалвайте от всички страни в нея. Оставете да се овкуси в марината около 1 час.

Загрейте олиото в голяма тенджера и запържете филето от всички страни.

Добавете остатъка от маринатата и 200 мл вода, посолете, след което похлупете и го оставете да се задуши за 20 мин.

Махнете капака и печете докато се поизпари течността и остане малко гъст сос на дъното. Тогава въртете филето от всички страни за да се карамелизира.

Сервирайте филето нарязано полято със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
44
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

атанас
атанас
много оскардно и неясно написано,трябва да импровизирам!
30.12.2013 16:45