Чорба от гъби и праз

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126766437287
31/07/2016
"Вкусна постна чорбица за душата - хапнете с апетит и да ви е сладко "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 577
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите почистваме, измиваме и нарязваме на филийки или ако са по-малки може да са цели. Праза почистваме измиваме хубаво и нарязваме на ситно. В олиото и малко вода задушаваме нарязаните гъби и праз.

Като останат на мазнина добавяме риган, куркума, сминдух, черен пипер и сол на вкус. Наливаме 8 ч.чаши топла вода и когато супата заври прибавяме 2-3 супени лъжици ориз.

Когато почти се свари оризът, добавяме и нарязаната на кубчета тиква. Варим още малко чорбата докато и тиквата се свари. Готовата чорба поднасяме подкислена с ябълков оцет или сок от лимон.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар