Специалитет по китайски

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Специалитет по китайски
Снимка: Сия Рибагина
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Мислите, че само китайците ги бива в бързото приготвяне на месо? Опитайте и нашето неустоимо предложение!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г контрафиле
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 1 бр. червена + 1 бр. зелена
  • зехтин - 4 с.л.
  • джинджифил - 20 г
  • зелен лук - 3 стръка
  • соев сос - 5 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • нишесте - 1 ч.л. царевично
  • вода - 3 с.л. студена
  • оцет - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на тънки пържолки, след което всяка нарежете на тънки ивички.

Чесъна и джинджифила нарежете на дребно, лука на полумесеци, а двата вида чушки и моркова нарежете на лентички.

Сложете дълбок тиган или уок на котлона да загрява на висока температура.Сипете 2 с.л. от зехтина, изчакайте да се нагрее хубаво, намалете котлона на средна температура и сложете ивиците месо да се изпържат. Бъркайте и обръщайте месото периодично, гответе няколко минути до готовност. Махнете месото от тигана, сложете го в чиния с хартия, която да поеме малко излишна мазнина.

Сложете пак тигана на котлона, сипете останалия зехтин и сложете лука, чушките и морковите да се пържат, по същия начин бъркайте и пържете до златисто, добавете чесъна и джинджифил и разбъркайте. Пържете 2-3 мин и добавете месото. Разбъркайте всичко добре.

В купа сипете соевия сос, мед, оцет, нишестето и водата. Разбъркайте до еднородна смес и излейте в тигана с месото и зеленчуците. Отново разбъркайте и изключете котлона, оставете няколко минути на остатъчната топлина. Махнете от котлона и поръсете ястието с нарязан на ситно зелен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: