Начин на приготвяне
Разбивам яйцето в купа. Размеквам си маслото. Яйцето и захарта се разбиват със захарта с миксер. Към тях добавям и размекналото масло. Пак разбивам много добре. Добавям две ванилии на прах за аромат.Използвах обикновени малки ванилии /български//.
Смилам си орехите с машинка за мелене на ядки. Добавям и тях. Обърквам много добре. Добавям постепенно и брашното и пак обърквам. Накрая не е нужно да се бърка с миксер. Формата е /Zenker/ за лунички с общ брой 42, подредени в прави редици 6 по 7.Пълним формата с лунички от сместа.
Пълненето става с помощта на лъжичка и заглаждаме, като гледаме да не остава извън гнездата. Става бавничко, но резултатът е много хубав. Сместа е маслена, ароматна, жълта на цвят. Включваме си фурната на 160 градуса.След като се загрее фурната слагаме формата с пълните лунички и печем за 7-8 мин. Изваждат се лесно, след като изстинат за 2-3 мин.
Поставяме ги в съд, като ги редим една след друга, да ни е красиво и поръсваме обилно с пудра захар. Хапваме след като изстинат леко с хубаво горчиво кафе. На вкус са типични немски маслени сладки, рецептата също е немска. Сместа е напълно достатъчна за 42 бр.