Начин на приготвяне
В купа пресяваме брашното с бакпулвера, добавяме маята и ванилиите.
Правим кладенче и изсипваме киселото мляко, олиото и захарта разбита с две яйца.
Омесваме средно меко тесто, което разделяме на две и го оставяме да почине за 15 минути.
Разточваме едната топка върху набрашнена повърхност, до 3-4 мм дебелина. С формички изрязваме лунички или други формички по желание.
Разбиваме добре третото яйце, добавяме му 1 с.л. олио и разбъркваме, с четка мажем всяка луничка и я потапяме в плитък съд с едра кристална захар. Редим в тавичка, върху хартия за печене. Повтаряме и с втората топка.
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути, до зачервяване.