Начин на приготвяне
Смесете брашното и 1/4 чаша кристална захар. Нарежете 3/4 чаша масло, докато се получи троховидна смес. Отделно смесете сметаната, жълтъка и ванилията. Добавете сухата смес, докато се получи гладко тесто. Разделете го на две, покрийте и оставете в хладилника за около 3 часа.
Междувременно стопете допълнителната 1 лъжица краве масло (или маргарин) на слаб огън. Прибавете морковите, допълнителната 1 лъжица захар, канелата и джинджифила. Варете на средно силен огън около 4 минути или докато морковите омекнат, като бъркате от време на време.
Ако сместа е рядка, отцедете я. Оставете да изстине и прибавете 1 лъжица краве масло или маргарин. Разточете всяка половина от тестото върху леко набрашнена повърхност, докато се получи пласт, дебел 0.5 см.
С помощта на метална формичка изрежете кръгчета, наредете ги на 1‐2 см един от друг върху неподмазана тава и сложете в средата на
всеки кръг по около 1 чаена лъжичка от морковената смес.
Прегънете кръгчетата на две и притиснете краищата с вилица, за да залепнат. Печете 10-12 минути при 180°С или докато получилите се лунички леко покафенеят. Оставете да изстинат върху телена решетка. Докато са още топли, ги поръсете обилно с пудра захар.