Домашен сладкиш с лакта

VeskaVeska
Новак
15
46
17
13
02/08/2016
"Вадете тефтерите и записвайте рецептата, а ние ще си отрежем второ парче от този вкусен сладкиш "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 196
  • Преглеждания за месеца171
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко, олиото и захарта се смесват заедно и се разбъркват добре. Брашното и содата се пресяват заедно и се прибавят към мократа смес.

Всичко се омесва много добре и се изсипва в тава намазана с олио и набрашнена (или покрита с хартия за печене). Сладкишът се пече на 170 градуса, като периодично се проверява с клечка за зъби. След изпичането се оставя да изстине.

В дълбока касерола се слагат бонбоните, маслото и прясното мляко. Загряват се на котлона, но котлонът не трябва да е на максимална мощност. Колкото по-бавно се разтапят бонбоните, толкова по-добре. Важното е да не загори сместа. Бърка се постоянно, докато бонбоните се разтопят и всичко се смеси до хомогенност.

Изстиналият сладкиш се залива с глазурата и се оставя да си почива. Като допълнение, след като напълно е изстинал сладкишът, може да се направи и допълнителна глазура и да се залее.

Сместа може да се изсипе във форма за мъфини и така да се изпече.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар