Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Пържени банички с извара

Пържени банички с извара

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пържени банички с извара
Снимка: Petia
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
"Каквото и да си говорим, истински вкусните банички са пържени и мазни, и с извара И си струват всяка една допълнителна калория"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет
  • яйца - 2 бр.
  • извара
  • олио
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изварата се посолява и се разбърква с яйцата до гъста каша.

Всяка кора се наръсва с масло и се прегъва на две. В единия край с е разпределя по дължина не много дебел слой от плънката и се навива на руло, което се реже на парченца.

След като се подготвят, баничките се пържат в силно нагорещено олио до зачервеняване.

Готовите банички се редят върху абсорбираща хартия, за да се отцеди мазнината.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Даниил Биков
Даниил Биков
Защо не е упоменато количеството на изварата ???
13.03.2024 17:14
даниела
даниела
за да не попиват много мазнина е хубаво преди пържене да се овалят в разбито яйце.хубави стават с по дебели кори,а не с обикновените фини точени кори,и ако се разрежат предварително плънката ще изтече в олиото и ще пръска докато се пържат.аз слагам и малко магданоз в изварата,става по вкусно.
11.01.2013 16:30
2
1
Покажи всички подкоментари