Начин на приготвяне
3 Яйца се разбъркват в купа заедно със сиренето и подправки по избор (сол, копър, риган, магданоз) и 2 лъжици брашно. Чушката се цепва по дължина 1 път и през прореза с лъжичка пълним със сместа.
Чушките се редят в намазнена тава и отгоре се поливат с останалата мазнина и се слагат във фурна на 240 градуса за около 15 минути, като през това време може и да ги завъртите 1-2 пъти, за да се изпекат от всяка страна. След това изваждате тавата и сипвате около 100 мл вода.
Връщате във фурната за още 10-15 минути, след което поливате със сместа от -разбито яйце, доматения сок, наситнен чесън и зелен лук. Допичате докато сосът се сгъсти. Когато са готови люспата на чушките се отделя изключително лесно цялата.
Коментари