Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват и към тях се прибавят натрошеното сирене, бял и черен пипер.
В правоъгълна форма, която се намазва с олио, се подреждат 3 бр. от изпечените и разрязани на две чушки, леко се посоляват.
Върху тях се слага част от плънката. Така се повтаря и в останалите трите реда.
Слага се в загрята фурна на 200°C за 20 минути.
Изважда се от фурната и се залива с яйцето, което сме смесели с настъргания кашкавал.
Връща се във фурната вкусният терин до получаване на приятен загар.
Когато се охлади, се обръщат в поднос чушките с яйца и сирене и заливката от кашкавала с яйцето остава отдолу.
Поръсват се с магданоз мързеливите чушки с яйца и сирене.
Коментари