Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Неустоимо хрупкави картофки с пармезан

Неустоимо хрупкави картофки с пармезан

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Неустоимо хрупкави картофки с пармезан
Снимка: Сия Рибагина
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Бирата си има нови най-добри приятели - тези неустоимо хрупкави картофки с пармезан"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • пармезан - 100 г
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л. пушен
  • галета - 50 г
  • кайенски пипер - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете картофите, ако са пресни, ги оставете с обелката, но хубаво ги изтъркайте под течаща вода.

Нарежете картофите на средно тънки ивици, като за пържени картофи.

Подгответе си широка плоска тава, сложете хартия за печене.

Подсушете картофите и ги сложете в тавата. Поръсете ги с галета, подправките и настъргания пармезан.

Разбъркайте, така че да са овкусени всички картофчета. Отгоре ги полейте леко с масло.

Сложете в загрята фурна на 180 градуса за 40 мин.

Извадете ги, отстранете от хартията и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: