Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Телешки кюфтенца с царевично брашно

Телешки кюфтенца с царевично брашно

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Телешки кюфтенца с царевично брашно
Снимка: Марияна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
15
"Има си тънкости при приготвянето на телешки кюфтенца, иначе за изяждането с удоволствие можем да помогнем"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг телешка
  • олио - 2/3 чаена чаша
  • лук - 2 броя
  • яйца - 2 броя
  • хляб - 1 филия
  • чубрица - 1/2 чаена лъжица
  • черен пипер - 1/4 чаена лъжица
  • мащерка - 1/2 чаена лъжица
  • сол - ½ ч.л
  • царевично брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате каймата в голяма купа. Прибавяме 2 супени лъжици от олиото. Почистваме си лука. Нарязваме на много ситно двете глави лук, слагаме го и при каймата.

Нарязаният на ситно лук и солта ги слагаме при каймата. Накисваме си филията хляб в купа с водичка, след това я изцеждаме добре, накъсва ме я на парченца и я слагаме в купата при другите съставки. Прибавям черен пипер на вкус, мащерка и чубрица. Чуквам си двете яйца и тях вътре в купата при каймата, подправките и лука.

С ръце омесваме каймата. Оставяме каймата да престои в хладилника за 2 часа, да се стегне и да поеме от ароматите на подправките в нея. Покриваме купата с домакинско фолио.

В дълбок тиган слагаме останалото олио да се сгорещи на котлона. Преди това оформяме кюфтенцата с ръце. При нужда близо до нас си слагаме купичка с малко оцет, при нужда потапяме леко ръце - правим го, за да не лепне каймата, като оформяме, но при положение че сме я сложили в хладилника, тя се е стегнала, но все пак.

В подходяща чиния си слагаме царевично брашно, при необходимост после си добавяме още малко. Оваляме всяко кюфтенце в царевичното брашно. Пържим кюфтенцата до приятен загар от двете страни.

Нареждаме ги в със застлан с кухненска хартия да се отцедят, въпреки че не слагат мазнина, но да сме сигурни. Вече готови кюфтенцата още топли сервираме в чиния с подходяща гарнитура или поднасяме като мезе.

Стават вкусни и ароматни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: