Начин на приготвяне
Слагате каймата в голяма купа. Прибавяме 2 супени лъжици от олиото. Почистваме си лука. Нарязваме на много ситно двете глави лук, слагаме го и при каймата.
Нарязаният на ситно лук и солта ги слагаме при каймата. Накисваме си филията хляб в купа с водичка, след това я изцеждаме добре, накъсва ме я на парченца и я слагаме в купата при другите съставки. Прибавям черен пипер на вкус, мащерка и чубрица. Чуквам си двете яйца и тях вътре в купата при каймата, подправките и лука.
С ръце омесваме каймата. Оставяме каймата да престои в хладилника за 2 часа, да се стегне и да поеме от ароматите на подправките в нея. Покриваме купата с домакинско фолио.
В дълбок тиган слагаме останалото олио да се сгорещи на котлона. Преди това оформяме кюфтенцата с ръце. При нужда близо до нас си слагаме купичка с малко оцет, при нужда потапяме леко ръце - правим го, за да не лепне каймата, като оформяме, но при положение че сме я сложили в хладилника, тя се е стегнала, но все пак.
В подходяща чиния си слагаме царевично брашно, при необходимост после си добавяме още малко. Оваляме всяко кюфтенце в царевичното брашно. Пържим кюфтенцата до приятен загар от двете страни.
Нареждаме ги в със застлан с кухненска хартия да се отцедят, въпреки че не слагат мазнина, но да сме сигурни. Вече готови кюфтенцата още топли сервираме в чиния с подходяща гарнитура или поднасяме като мезе.
Стават вкусни и ароматни.