Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гулаш»Свински хапки със салца

Свински хапки със салца

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117523961k1
Свински хапки със салца
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 3
17/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г вратно
  • лук - 2 глави
  • зеленчуков микс - 200 г Мексико
  • печурки - 150 г
  • чушки - 1 - 2 бр. червени (по желание)
  • брашно - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - на вкус
  • мазнина - за пържене
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • захар - 1 щ.
  • магданоз - 2 - 3 стръка, пресен
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - 50 мл
  • вода - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се надребнява, овкусява и овалва в брашно. Пържи се за кратко и се прехвърля в тавичка. В същата мазнина се обработва гъбите и зеленчуците.

Продуктите се разбъркват и се овкусяват с доматеното пюре, захарта и виното. Налива се и водата. Получената смес трябва да къкри на огъня още десетина минути, като се бърка, за да не залепне.

Малко преди да се свали от огъня, се допълва с чесън и магданоз. После с нея се залива месото. Пече се в загрята на 180 градуса фурна близо 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: