Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Мексиканска касерола в стил фахитас (Мексиканска лазаня)

Мексиканска касерола в стил фахитас (Мексиканска лазаня)

Потребител#165452Потребител#165452
Чирак
733681694361
Мексиканска касерола в стил фахитас (Мексиканска лазаня)
Снимка: Потребител#165452
1 / 3
06/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"За обяд сме ви приготвили едно пикантно кулинарно предизвикателство от далечно Мексико - хапнете и ни кажете колко ви е допаднало"

Необходими Продукти

  • тортили - 6 бр.
  • пилешки гърди - 300 г
  • боб - 1 бр. консверва червен
  • чушки - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • доматен сос - 1 кутийка
  • заквасена сметана - 1 кофичка
  • кашкавал - 150 - 200 г
  • кориандър - смлян
  • кимион - смлян
  • риган
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - сладък
  • лют червен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се нарязват и запържват в част от мазнината до готовност, след което се вади от съда. Долива се мазнина и се запържват нарязаните лук и чушка до омекване. Към тях се добавя запърженото пилешко, подправките и доматения сос.

След това се добавя изцеденият и понамачкан боб. Задушават се още 10 минути заедно и се свалят от огъня. Към сместа се слагат три-четири супени лъжици заквасена сметана и се разбърква хубаво.

Дъното на тавичка за печене се намаслява и се нареждат две- три тортили, така че то да се покрие изцяло от тях. Върху тортилите се изсипва половината от сместа, настъргва се част от кашкавала и след това се нареждат останалите тортили.

Изсипва се останалата част от сместа и се наръсва с останалия настърган кашкавал. Запича се за 15-20 минути на 200 градуса или до разтопяване и зачервяване на кашкавала.

Сервира се с лъжица заквасена сметана отгоре и гуакамоле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Магданозка
Магданозка
Много ми хареса.Вкусотия.
28.09.2016 18:33
1
Покажи всички подкоментари