Начин на приготвяне
Сваряваме ориза и го изстудяваме под течаща студена вода, а останалите продукти нарязваме на малки кубченца.
В съд слагаме мазнина и запържваме нарязаната на кубчета наденица с рендосания чесън, след това добавяме лука, чушките, моркова и гъбите.
Пържим до омекване, след което добавяме ориза, кетчупа и овкусяваме със сол и черен пипер.
Сваляме от котлона и в купичка слагаме до половината на купичката от сместа, по средата 4 парченца кашкавал или чедър и пак от сместа.
Ако обичате люто, може да поръсите със ситно нарязано зелено чушле.
В плоска чиния захлупваме купичката и завиваме с омлет, приготвен от 2 яйца.
Това е за две големи порции гнезда, но ако използвате по-малки купички, излизат четири порции мексиканска къртичина.
Приятен апетит!