Хрупкави шницели с картофи и кайма на фурна

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
444
1k
1k
974
5
06/08/2016
"Бърза и лека лятна вечеря!"
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо43 537
  • Преглеждания за месеца627
  • Преглеждания за седмицата107
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и се рендосват. Към тях се прибавя разбитото яйце, каймата, рендосаният лук и всички подправки. Количеството подправки е според вкуса ви и личните предпочитания.

Половината галета се слага в сместа, ако стане прекалено рядка, а останалото количество се използва за овалване на шницелите. Добре е сместа да престои няколко часа за да се смесят добре вкусовете, след което оформяте и овалвате с галета.

Слагате ги в тава, покрита с хартия за печене, и ги напръсквате със съвсем малко мазнина.

Пекат се за около 25-30 минути на 250 градуса, като след първите десетина минути или когато видите, че горната страна е променила цвета си и се е стегнала, обърнете за да се изпекат хубаво и от другата страна.

Предпазен капак при пържене - 25 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Предпазен капак при пържене - 25 см
6.00 лв.
4.62 лв.
Виж ››

Сложете край на мазните петна по печката с предпазния капак, който може да се използва както върху тенджери, така и върху по-голям тиган. Има плътна мрежа, през която може да видите кога храната е готова. Дръжката на капака е термоустойчива.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар