Сочни канелони на фурна

07/08/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3536692572
"Само на нас ли ни се струва, че тези сочни канелони на фурна са престъпно вкусни?"
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 365
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Канелоните се сваряват в солена вода с малко зехтин според указанията на опаковката (3-4 мин.), след което се прецеждат и изплакват със студена вода.

В дълбок тиган задушаваме последователно в олиото нарязания на ситно лук и почистения и рендосан морков, царевицата и след това и каймата (при често разбъркване).

Щом кайма си смени цвета, прибавяме нарязан на ситно магданоз (оставяме малко магданоз за поръсване), подправки на вкус и 2 с.л. лютеница, разбъркваме и махаме от огъня.

С така приготвената смес пълним канелоните и ги нареждаме в подходяща тавичка, а останалата смес сипваме около напълнените канелони.

В купичка чукваме яйцето и го разбиваме с щипка сол, прибавяме и млякото и останалата 1 с.л. лютеница и хубаво разбъркваме.

С получения сос заливаме канелоните и ги слагаме да се запекат за около 20 мин на умерена фурна или до готовност.

Готовото ястие поръсваме с наситнен магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар