Начин на приготвяне
Пуйката се почиства и измива. Изстисква се сокът на 3 портокала. В дълбока и широка купа се слага пуйката, залива се с портокаловия сок, добавят се и кората на портокалите и се оставя да престои в хладилник за 24 часа.
След като изтекат 24 часа маринованата пуйка се избърсва и се подсушава. Посолява се обилно навсякъде. Слага се в подходяща тава, долива се малко вода, покрива се с фолио и се пече във фурна на 180 градуса за 1 час и 40 мин.
После се разбъркват мед и соев сос, маха се фолиото, с помощта на тънка четка с тази смес се намазва пуйката.
Не бива да се намазва обилно, тъй като ще има сладникав вкус. След това се пече още 30 минути на 170 градуса.